Dierenartsenpraktijk leert baasjes gebit van hond of kat verzorgen

Winschoten

De maand februari is bij dierenartspraktijken traditiegetrouw de Maand van de Gebitsverzorging. Baasjes van honden en katten in Winschoten en omgeving kunnen tijdens deze maand bij Dierenartspraktijk Oost-Groningen terecht voor een inloopspreekuur met gratis gebitscontrole.

Volgens Dierenartspraktijk Oost-Groningen is deze extra aandacht hard nodig, want net als bij mensen moet het gebit bij honden en katten dagelijks gepoetst worden. Baasjes kunnen tijdens spreekuren vragen stellen over tandenborstels, tandpasta, DentaStix en brokjes die helpen het gebit van honden en katten te verzorgen. Noordzakelijk Uit onderzoek blijkt dat 8 van de 10 honden en 2 van de 3 katten gebitsproblemen hebben, die bij de baasjes vaak onopgemerkt blijven. Verwaarloosde tand- en tandvleesproblemen kunnen echter leiden tot ernstige bloedingen en het uitvallen van tanden. “Daarom is het voor veel baasjes heel nuttig om het gebit van hun hond of kat te laten controleren”, aldus dierenarts Marnix Lamberts, voorzitter van de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde. "Gebitsverzorging is noodzakelijk omdat het voedingspatroon en het fysiek van huisdieren in de loop der jaren zijn veranderd in vergelijking met hun voorouders die in het wild leefden.” Gebit controleren Zo’n 800 vestigingen van dierenartsenpraktijken houden in februari extra spreekuren en speciale acties om gebitsverzorging onder de aandacht te brengen. Op www.maandvandegebitsverzorging.nl kunnen honden- en kattenbezitters op postcode zoeken welke dierenartsenpraktijken meedoen en welke acties er worden georganiseerd.

Auteur

Arjan Brondijk