Eerste paal de grond in voor nieuwe Ommelander Ziekenhuis in Scheemda

Scheemda

Albert Koeleman, bestuursvoorzitter van het Ommelander Ziekenhuis Groningen en directievoorzitter John Haverkort van Dura Vermeer Bouw Hengelo BV sloegen vanmiddag, vrijdag, de eerste paal voor het nieuwe ziekenhuis in Scheemda.

Om te zorgen voor een aardbevingsbestendig gebouw gaan de komende weken bijna 1700 heipalen de grond in. De eerste 600 palen met elk een lengte van 15 meter zijn bedoeld voor de aanleg van de kelder die onder een gedeelte van het gebouw komt. Daarna gaan de overige palen met een lengte variërend van 4.5 tot 12 meter de grond in, voor de aanleg van de fundatie van het gebouw. De afgelopen weken is de locatie bouwrijp gemaakt. Daarvoor werd circa 24.000 kubieke meter veen afgegraven die gebruikt is voor de aanleg van een dijk rond het terrein. Deze week is begonnen met de voorbereiding voor het heien en verschenen twee hei-installaties op het terrein. De verwachting is dat het heien medio maart zal zijn afgerond.

Auteur

Arjan Brondijk