Negentiende editie Tweekarspelenkunstroute

Winschoten

De 19e editie van de Tweekarspelenkunstroute vindt plaats op 19, 20, 26, 27 en 28 maart. Bezoekers krijgen vijf dagen de mogelijkheid van diverse kunst te genieten.

De Tweekarspelenkunstroute is een inmiddels niet meer weg te denken evenement in het landelijke Oost-Groningen. Jaarlijks trekt de route meer dan duizend kunstliefhebbers. De charme van deze route is dat het, door zijn beperkt gehouden aantal deelnemers, een intieme route is. Aan deze route nemen in totaal elf beeldende kunstenaars deel. Zij werken in Winschoten, Wedderveer, Wedde, Veelerveen, Bellingwolde, Booneschans en Bad Nieuweschans. Het evenement wordt door de hele kunstenaarsgroep gezamenlijk voorbereid. De kunstenaars kennen elkaar en elkanders werk. Ze zorgen ieder jaar weer voor een afwisselend aanbod. Op de verschillende locaties, die per fiets of auto te bereiken zijn, vinden bezoekers vertrouwd of zich telkens vernieuwend werk, ambachtelijke of beeldende kunst, werken die voor zich spreken of een verhaal nodig hebben en bekende of minder bekende gebruikte technieken. Deelnemende kunstenaars De deelnemende kunstenaars zijn: Herma Arensman (schilderijen), Jente Bagchus (keramiek), Cilia de la Court (keramiek, schilderkunst), Vivièn Nieuwenweg (fotografie, mixed media), Bart van Oijen (teken- en schilderkunst), Magna Postma (schilderijen en tekeningen), Willem van de Sanden (tekeningen, schilderijen en grafiek), Bert Veeman (fotografie) en Jeanne van Veghel (beeldhouwkunst en sieraden). Nieuwe deelnemers zijn dit jaar Krijn de Groot (tekeningen en schilderijen) en Rudolf Holleman (schilderijen en objecten). De route van circa 50 kilometer op de grens van Westerwolde en Oldambt kan op elk willekeurig adres worden gestart en is in twee richtingen bewegwijzerd. De opvallende, gele TKR-tonnen wijzen de ingang. Overzichtsexpositie In de voormalige bibliotheek van Winschoten (Johan Modastraat 5) is tijdens de vijf routedagen van 11.00 tot 17.00 uur een Tweekarspelenkunstroute overzichtsexpositie. Meer informatie op www.tweekarspelenkunstroute.nl.

Auteur

Arjan Brondijk