Visboer Henk Harms introduceert visworstje op weekmarkt Oude Pekela

Oude Pekela

De proeverij die visboer Henk Harms donderdag tijdens weekmarkt in Oude Pekela organiseerde was vooral bedoeld om een voor de regio nieuw product te introduceren: het visworstje.

Dit is een snack, samengesteld uit zalm, witvis en kruiden, voor op de barbecue of in de koekenpan. Er zijn drie smaken en alle hebben ze hetzelfde formaat. In combinatie met Henk's Hinky-Pinky-saus, volgens de Pekelder viskoopman zelf, een streling voor de tong. Marktbezoekers konden de noviteit gratis proeven. Overigens maakt Harms de worstjes niet zelf. Het is een Duits producten en hij koopt ze in via de firma Seafood, één van de marktleiders in de internationale visverwerkingsbranche. Het visworstje is overigens geen noviteit. In november 2014 brachten drie Friese ondernemers, onder de naam Leeuwarder Zilte Zeeworst, namelijk ook al een visworst (met kalfsvlees) op de markt. Dat product werd bekroond met de hoogst haalbare onderscheiding bij de Noordelijke branchemanifestatie in Zwolle: Goud met Ster.

Auteur

Arjan Brondijk