Rozenplantdag in Bad Nieuweschans

Bad Nieuweschans

Vereniging Dorpsbelangen Bad Nieuweschans houdt vandaag, donderdag, samen met de gemeente Oldambt een rozenplantdag in de Voorstraat in Bad Nieuweschans.

Bewoners gaan onder begeleiding van medewerkers van de gemeente diverse rozenstruiken en hortensia’s in de Voorstraat aanbrengen. De activiteit start om 10 uur bij restaurant Tast maar Toe. Dit initiatief is onderdeel van het actieprogramma om van Bad Nieuweschans een meer aantrekkelijk en samenhangend kuuroord te maken naar Duits voorbeeld. In het actieprogramma zijn verschillende thema’s opgenomen die in de komende jaren worden ontwikkeld. Het gaat om zorgtoerisme, ontwikkeling van cultuurhistorisch erfgoed, cultuurtoerisme en verfraaiing van het dorp met groenelementen, zoals bijvoorbeeld hanging baskets, krokussen, rozenperken en hortensia’s. Eerste fase aanpak Met het dorp wordt een plan gemaakt voor de verbetering van de beeldkwaliteit van de openbare ruimte. In 2015 is een brainstorm georganiseerd met bewoners en daar zijn verschillende ideeën uit voortgekomen. Het gaat daarbij ook om een betere zichtbare verbinding tussen Fontana en het dorp (Voorstraat) te krijgen. De gemeente Oldambt stelt budget beschikbaar. De rozenplantdag is de eerste concrete activiteit van de verbetering van de beeldkwaliteit in het dorp. Bewoners zijn hier enthousiast over en hebben zich aangemeld voor deze activiteit.

Auteur

Arjan Brondijk