Albert Gras: Paviljoen De Bloemert moet af van duf imago

Oude Pekela

Albert en Rosy Gras zijn sinds januari de nieuwe uitbaters van Paviljoen De Bloemert in Midlaren. Nu het ondernemers​paar, dat afkomstig is uit Oude Pekela, de boel een beetje op orde heeft, wil ze wat meer naar buiten treden over hun plannen.

"Het belangrijkste is dat we ons etablissement behandelen als onze eigen huiskamer. Mensen moeten zich hier thuis voelen. Als men een avond bij ons te gast is moet men zich welkom voelen, genieten en met een goed gevoel weer naar huis gaan. Als je zelf ergens gaat zitten wil je ook kunnen relaxen”, zegt Rosy. Albert Gras heeft een eigen evenementenbureau, was voorheen oprichter en net geen 25 jaar zanger van de band Melrose en is momentel bandleider/zanger van de door hem opgerichte feestband Papa di Grazzi, waarmee hij op de grotere feesten en festivals van Nederland speelt. Wanneer Albert met Papa di Grazzi op tour is, is Rosy op de zaak. "Op deze manier is er altijd één van ons aanwezig, aldus Albert. Evenementenbureaus Daarnaast runt Albert twee evenementenbureaus, maar dit is meer winterwerk. "Daarnaast neemt onze zoon Jeroen het stokje van het boeken steeds meer over. Hij heeft hier ook zijn opleiding voor gevolgd. Er kan eventueel ook vanuit het kantoor van Paviljoen De Bloemert gewerkt worden", zegt Albert, die er direct aan toevoegt ook geen persoon te zijn om de hele dag achter de computer te zitten. "Een evenementenbureau kan daarbij ook juist en extra toevoeging op het paviljoen zijn, dus dat sluit mooi op elkaar aan." "We hebben 13 jaar geleden een vergelijkbaar horecabedrijf op een vakantiepark gerund in Nooitgedacht bij Rolde. De perikelen destijds rondom de start van Hof van Saksen heeft ons toentertijd doen besluiten om daar te stoppen ondanks dat het we het prima op de kaart hebben gezet. Horeca begon toch wel weer te kriebelen en toen we in contact kwamen met Andries Berg, die de eigenaar is van Paviljoen De Bloemert, hebben we de stap gewaagd. Het is immers en prachtlocatie met veel mogelijkheden." De regio is Albert en Rosy Gras niet geheel onbekend. "Ik heb hier 40 jaar geleden zeilles gehad en heb hier als puber mijn eerste sneeuwwitje gedronken. Ook vertoeven wij hier veel rondom het meer en hebben hier jarenlang een caravan gehad om van deze geweldige omgeving en het meer te kunnen genieten." Doe het maar eens Het echtpaar weet ook dat Paviljoen De Bloemert niet een heel goede naam had, maar het is dan ook een moeilijke tijd voor de horeca. "Doe het eerst maar eens", zegt Gras, "maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen met het Paviljoen. We hebben daarom de boel eerst eens flink opgefrist en het hoogst nodige verbouwd. Het restaurant is opgeschilderd en voorzien van nieuwe meubels. We hebben het terras en de tuin aangepakt. En een schuurtje op het terrein hebben we omgebouwd tot een barbecuehuisje. Hier kan men ‘s zomers en ’s winters barbecueën. In het huisje kunnen wel 25 tot 30 man”, zegt Gras, die hiermee aangeeft dat het paviljoen niet alleen meer van mei tot oktober is geopend, maar vanaf nu het hele jaar. "Waarschijnlijk zullen we in de winter dinsdags en woensdags gesloten zijn maar dat weten we nog niet zeker. Dat is een vraag een aanbod verhaal." "Met Paviljoen De Bloemert new style willen we van het duffe imago af. Ik zit in de muziekbusiness, zie veel onderweg en wil een wat meer trendy imago. De oude Captains Bar met prachtig dakterras gaat voortaan door het leven als De Pav, afkorting van Paviljoen." Een inrichting met heerlijke loungebanken op het terras en binnen een frisse uitstraling met heldere kleuren en mooie inrichting nodigen uit tot een feestje. De Pav moet een begrip in de regio worden. Er zijn maandelijks muzikale activiteiten, maar het kan het ook gebruikt worden als vergaderruimte. Bedrijven kunnen arrangementen verkrijgen, waarin ruimte is voor vergaderen, lunchen, teambuilding in een zeilboot en dit weer afsluiten met een diner. Daarnaast kunnen er bruiloften en partijen gegeven worden. Uitgebreide kaart Paviljoen Deloemert beschikt over een uitgebreide kaart. "In de zomermaanden zal het accent meer op de plate liggen, waar men kan kiezen uit verschillende soorten schnitzels, burgers, spareribs, vis en vegetarische gerechten. In de winter is de beleving om uit eten te gaan iets anders en kunnen mensen hier à la carte eten. Iedere vrijdag vanaf 18.00 uur hebben wij een All-you-can-eatbuffet. Een soort proeverij met twaalf warme en koude gerechten voor een betaalbare prijs. Albert en Rosy krijgen veel positieve reacties op wat ze tot nu toe hebben neergezet. "Hier willen we op voortborduren. Paviljoen De Bloemert moet weer een begrip worden in Midlaren en de verre omgeving.”

Auteur

Arjan Brondijk