Fietserbond vraagt inwoners te reageren op Fietsagenda Oldambt

Winschoten

De Fietsersbond Oldambt heeft tijdens zijn eerste ledenbijeenkomst een voorlopige Fietsagenda opgesteld. De Fietsersbond nodigt inwoners uit op de Fietsagenda te reageren via oldambt.fietsersbond@gmail.com.

Eventuele niet-opgeloste fietsknelpunten in de gemeente kan men hier ook melden. Op de Fietsagenda Oldambt stonden de volgende punten: - 30 km/uur-zones moeten voldoen aan de uitgangspunten van het Convenant Duurzaam Veilig. - Woon/werk- en woon/school-routes moeten verkeersveilig, snel en comfortabel zijn. - Voorrangregeling voor fietsers op rotondes. - Duidelijke fietsbewegwijzering in de gehele gemeente. - Klachten en opmerkingen over verkeersveiligheid moeten snel en adequaat beantwoord en opgelost worden door de gemeente. - Aandacht voor recreatieve fietsverbindingen en recreatieve ontwikkelingen. De Fietsersbond Oldambt gaat binnenkort op kennismakingsbezoek bij de gemeente en neemt dan ook de fietsagenda en knelpunten ter bespreking mee.

Auteur

Arjan Brondijk