Emotioneel weerzien in Gare de Lyon

WINSCHOTEN

Bartho Braat en Jette van der Meij staan dit seizoen samen op het podium in Gare de Lyon. Op zondag 30 april om 15.00 uur is het toneelstuk te zien in theater De Klinker in Winschoten.

Het verhaal begint in Parijs in 1942. Daar nemen twee jonge geliefden op het Gare de Lyon afscheid van elkaar. Aan het eind van de oorlog hopen ze elkaar op hetzelfde station in Parijs weer te ontmoeten. Maar het leven loopt anders. Pas dertig jaar later zien zij elkaar als getrouwde mensen terug. Het weerzien is emotioneel en eindelijk wordt duidelijk waarom ze zo lang van elkaar gescheiden zijn gebleven.

Jette van der Meij volgde conservatorium Jazz en Geïmproviseerde muziek en Academie voor Kleinkunst waar ze samenwerkte met Ad de Bont. Dit resulteerde in muziektheater producties waarvoor ze verschillende prijzen ontving. Vanaf het begin (1990) speelt ze Laura in Goede Tijden, Slechte Tijden.

,,Het is een feest om met Bartho te spelen in dit tijdloze verhaal, waar heel veel lagen in zitten. Ik ben supertrots dat ik in dit mooie stuk mag staan en ik denk dat iedereen erdoor geraakt wordt.”

Bartho Braat studeerde theaterwetenschappen aan de VU en begon zijn carrière als acteur bij Toneelgroep Centrum. Speelde in tal van films, televisieseries, een aantal buitenlandse krimi’s en de musical Cage aux Folles. Van 1991 tot 2016 speelde hij Jef in Goede Tijden, Slechte Tijden.


Auteur

Redacteur