Cbs Maranatha in Winschoten haalt met acties 2600 euro op voor Geuko

Winschoten

Leerlingen van de groepen 7 en 8 van cbs Maranatha in Winschoten hebben met tal van acties geld opgehaald voor Geuko van Lang. Dinsdag werd er een cheque van 2600 euro aangeboden aan de moeder van Geuko.

Geuko (4) lijdt aan de ziekte AFM (Acute Flaccid Meyelitis). Voor behandeling moet hij naar de Verenigde Staten. Deze behandeling, inclusief beademing, kost in totaal 200.000 euro euro. Vrijdag 19 mei hield groep 8 van de de Maranathaschool 'De glazen 8', naar voorbeeld van Het Glazen Huis van 3FM. Zes kinderen van de school werden 6,5 uur in het speellokaal 'opgesloten'. Bij het raam konden liedjes worden aangevraagd tegen een kleine vergoeding. De andere kinderen van groep 7 en 8 verzorgden allerlei activiteiten op het plein. Met deze actie hebben de leerlingen liefst 987 euro opgebracht. Ook werd er eerder tijdens een fancy fair en een lege flessenactie geld ingezameld. Foto's Jos Hensens Zie ook: http://www.hetstreekblad.nl/nieuws/79046/groep-8-van-maranathaschool-een-dag-opgesloten-in-school-voor-geuko/

Auteur

Arjan Brondijk