Prokkelen in de gemeente Oldambt

Winschoten

Onlangs heeft voor het eerst een Prokkel plaatsgevonden bij de gemeente Oldambt. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking.

Cliënten van de zorgverleners Humanitas-DMH, De Hondsroos, NOVO, ‘s Heerenloo Opmaat en R95 hadden voor deze bijeenkomst tijdelijk de regie tijdens een 'omgekeerd keukentafelgesprek' met medewerkers van de gemeente onder wie wethouder Bard Boon, beleidsmedewerkers en WMO-consulenten. Deze Prokkel is tot stand gekomen door samenwerking binnen het Ommelander Samenwerkingsmodel tussen de gemeente Oldambt en zorgaanbieders. Door innovaties en samenwerking, werken gemeenten in Noord- en Oost-Groningen binnen het Ommelander Samenwerkingsmodel sámen met zorgaanbieders aan een duurzame transformatie van de begeleiding en dagbesteding. https://youtu.be/QeVGXjcEIpY

Auteur

Arjan Brondijk