Brandweer Bad Nieuweschans krijgt nieuwe tankautospuit

Bad Nieuweschans

Aan de brandweer in Bad Nieuweschans is dinsdagavond een nieuwe tankautospuit overgedragen. De nieuwe wagen vervangt de gele tankautospuit waarmee de ploeg twintig jaar lang heeft uitgerukt.

Hiermee wordt de laatste gele tankautospuit in de provincie Groningen vervangen. De nieuwe tankautospuit maakt onderdeel uit van vijftien nieuwe tankautospuiten die Brandweer Groningen de komende drie jaar in gebruik neemt. Het nieuwe voertuig beschikt over een grotere watertank en manschappencabine. Verder heeft de auto betere verlichting door ingebouwde schijnwerpers en een langere lichtmast. Ook is de auto veiliger doordat hij adaptief remt en een snelheidsbegrenzing heeft wanneer er niet onder prio één gereden wordt. Onder andere de posten Winschoten, Nieuwe Pekela, Siddeburen, Delfzijl en de stad Groningen zijn als volgende aan de beurt om een nieuwe tankautospuit te ontvangen.

Auteur

Arjan Brondijk