Sinterklaas komt op zondag 19 november aan in Beerta

Beerta

Sinterklaas en zijn Pieten komen zondag 19 november in Beerta aan. De verwachting is dat ze om ongeveer 13.00 uur voet aan wal zetten in de haven bij de speeltuin.

De Sint neemt dit jaar meer dan 15 Pieten mee, waaronder een Hoofdpiet, een Fotolijstpiet, een Muziekpiet en Strooipieten. Nadat het gezelschap voet aan wal heeft gezet, wordt er een rondje gemaakt door Beerta. De stoet wordt muzikaal begeleid door De Dwarsliggers. Daarna wordt er feest gevierd in de kerk. Na het feestje gaan Sint en zijn Pieten ook nog even op bezoek in zorgcentrum De Tjamme. Peter en Bas Wijsbeek van de COOP in Beerta hebben ook gehoord dat Sint met zijn Pieten in de haven aankomen en trakteren daarom alle jongens en meisjes in de kerk op chips en frisdrank.

Auteur

Arjan Brondijk