Utrechtse kunstenaar organiseert nieuw festival in Winschoten

Winschoten

Na al het aardgasdrama is het tijd geworden om iets terug te geven aan Groningen. De Utrechtse kunstenaar Pet van de Luijtgaarden, bekend van onder andere Tour d’Artistique en Gullivers Verzamelingen, neemt hierin het voortouw. Op 28 en 29 juli houdt hij de eerste editie van het Zuiderveen Festival in Winschoten.

Diverse artiesten en kunstenaars zullen er optreden. Het festival is een prelude op het - op termijn - te verrijzen ‘Verzamelmonster van Zuiderveen’, een museum waar Van de Luijtgaarden zijn fascinatie voor de veelheid aan spullen in onze samenleving een definitieve plek zal geven.

Pet van de Luijtgaarden: “Het is grappig, Groningen loopt leeg, mensen trekken weg, in plaats van mensen brengen we er spullen heen. Maar serieus: hopelijk ben ik de eerste in een lange rij van creatieven en bedrijven die mooie dingen in Groningen gaan doen."  

Groningers die aardbevingsschade aan hun huis hebben, mogen gratis op het festivalterrein overnachten in een van de kunstcaravans van Tour d’Artistique. Net als de overige bezoekers kunnen zij workshops volgen over het pimpen van caravans en het leven in een tiny house.


Auteur

Arjan Brondijk Redacteur