Eerste huishoudens Stadskanaal/Westerwolde aangesloten op glasvezel

Onstwedde

De eerste inwoners van het buitengebied van Stadskanaal en Westerwolde zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk. Woensdag 31 oktober voeren wethouders Goziena Brongers (Stadskanaal) en Bart Huizing (Westerwolde) bij de familie Wubs in Onstwedde een speedtest uit, waarmee inzicht wordt gegeven in de snelheid van het internet over glasvezel. Daarmee bereikt de aanleg van glasvezel de afrondende fase.

De komende maanden worden ook andere aangemelde adressen in de buitengebieden aangesloten op het glasvezelnetwerk en kunnen bewoners gebruik maken van de door hen gewenste diensten. Naar verwachting hebben al deze adressen in het eerste kwartaal van 2019 de beschikking over glasvezel.

Voorlichtingsavond
Op woensdag 31 oktober vindt in Het Oude Wapen in Blijham, aanvang 19.00 uur, een voorlichtingsavond plaats. Inwoners krijgen dan uitleg over het bouwproces en de installatie van glasvezel. Binnenkort volgt informatie over voorlichtingsavonden die nog in andere kernen plaats gaan vinden.


Auteur

Arjan Brondijk Redacteur