Grote opkomst bij DC presenteert!

Winschoten

Ruim 500 groep 8 leerlingen en ouders/verzorgers waren dinsdag 13 november te gast bij het Dollard College. Een zeer grote opkomst voor de eerste keer DC presenteert!

De leerlingen konden door middel van doe-activiteiten kennismaken met het voortgezet onderwijs op het Dollard College. Een aantal leerlingen wist precies aan welke twee activiteiten ze wilden meedoen: “Ik wil leren leren en wiskunde in geheimschrift.”

Anderen twijfelden iets langer: Wil ik naar Happy in de Herfst of ga ik zelf energie opwekken?  Ook de sportactiviteiten waren populair: “Mag ik twee rondes klimwand?”

Eerste kennismaking

Voor veel ouders was het de eerste kennismaking met de verschillende onderwijsniveaus en –methodes die het Dollard College biedt. Zij konden kiezen uit twee voorlichtingen en in gesprek gaan met docenten en leerlingen. Daarnaast was er tijd om stands te bezoeken, waar onder andere informatie werd gegeven over de betrokkenheid van ouders, de ondersteuning en de schoolkosten.

Mooie gesprekken en blije gezichten

“Het was de eerste keer dat alle vestigingen van het Dollard College zich samen presenteren”, vertelt regiodirecteur Ina Lagro. “Het was een avond met mooie gesprekken en blije gezichten. Gelet op de vele positieve reacties van de bezoekers gaan we dit evenement volgend jaar zeker herhalen.”


Auteur

Arjan Brondijk Redacteur