Voor tien euro naar een voorstelling in De Klinker

Winschoten

Cultuurhuis De Klinker in Winschoten doet op 25, 26 en 27 januari voor de vierde keer mee met het Nationaal Theaterweekend. Tijdens dit speciale weekend kan men voor 10 euro een voorstelling bezoeken.

Op vrijdagavond kan het publiek genieten van de tijdloze muziek van Abba, op zaterdag van cabaretière Soundos en op zondag is het interactieve theaterstuk ‘Het Raadsel van de Blauwe hand’ voor een tientje te zien.

Open dag

Een vast onderdeel van het Nationaal Theaterweekend is de open dag. Cultuurhuis De Klinker opent op zaterdag 26 januari van 12.00 tot 16.00 uur de deuren voor haar publiek. Tijdens deze open dag kunnen kinderen zich tot vlinder ontpoppen, kan men kijken naar of meedoen aan demonstraties van de afdelingen dans, theater en muziek van Kunstencentrum De Klinker en kunnen bezoekers een kijkje achter de
schermen nemen tijdens de Theatertour.

The Nutcracker and the Four Realms 
Tijdens het Theaterweekend biedt Kunstencentrum De Klinker op zondag 27 januari naast een theatervoorstelling een bioscoopfilm aan, namelijk de film The Nutcracker and The Four Realms. Een prinsessensprookje met een bijpassende warme familieboodschap. De film gaat over een jong meisje genaamd Clara, die van haar peetvader op kerstavond een pop in de vorm van een notenkraker krijgt. Als het meisje later op de avond klokslag twaalf uur gaat kijken naar de pop, komt ze terecht in een magische wereld waarin een oorlog woedt tussen peperkoeksoldaten en een leger muizen.

De film is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar met hun ouders.

Kaarten

Kaarten voor de voorstellingen en film tijdens het Theaterweekend zijn te koop via de theaterkassa van Cultuurhuis De Klinker of via www.indeklinker.nl. Ook voor meer informatie over het Theaterweekend kan men op de website terecht.


Auteur

Arjan Brondijk Redacteur