Stroatklinker Festival XL

Winschoten

De tweede editie van het Stroatklinker Festival is zaterdag 12 januari te zien en horen in De Klinker in Winschoten. Dit Grunneger laidjesfestival wordt georganiseerd door Bob Heidema en De Klinker.

De Stroatklinkers bestaan in 2019 alweer 30 jaar en hebben in die jaren getourd door onder andere Engeland, Zwitserland, Litouwen, Oostenrijk en Duitsland. De formatie is in 1990 ontstaan als een gelegenheidsbandje voor een optreden in het toenmalige
Groningstalige radioprogramma van RTV Noord.  

Omdat het radio-optreden veel te leuk uitpakte om het bij een eenmalig gebeuren te laten, zijn De Stroatklinkers – toen nog zonder naam – daarmee door gegaan. Bijzonder is dat de band gekozen heeft voor het Groningse dialect in combinatie met zogenoemde bluegrass-muziek. Dit is een muziekstijl ontstaan uit Ierse en Schotse muziek, vermengd met muziek uit de slavenarbeid. Inmiddels spelen De Stroatklinkers ook een flink aantal Engelstalige nummers.

Het festival heet niet voor niets XL. Naast De Stroatklinkers staan er vijf andere Groninger acts - Marlene Bakker, Hans van der Lijke, Zuver Scheerwol en Swinder - op het programma. De avond start om 19.30 uur.

Kaarten

Kaarten zijn te koop via de theaterkassa of de website www.indeklinker.nl.


Auteur

Arjan Brondijk Redacteur