Indian Powerplus-motorfiets in museum De Oude Wolden

Bellingwolde

De Oude Wolden (MOW) in Bellingwolde geeft de tentoonstelling 'Fotografen van de vooruitgang' een update en parkeert op 13 januari een Indian Powerplus-motorfiets in het museum.

De tentoonstelling 'Fotografen van de vooruitgang' loopt sinds 14 oktober vorig jaar. Hedendaags fotograaf Dirk Kome deed research naar het werk van zijn Winschoter collega Tonnis Post, die 100 jaar geleden de verandering van het Oost-Groninger landschap volgde en bekend werd omdat hij de slechte, ongezonde woonomstandigheden op het platteland fotografeerde.

Kome bezocht de plaatsen van die foto’s en legde ze opnieuw op beeld vast. Hij vond ook nazaten van de mensen die Post eerder portretteerde.

Enthousiaste reacties

Al veel bezoekers genoten van de combinatie van oude en nieuwe foto’s. Vanwege de enthousiaste reacties geeft het MOW de tentoonstelling nu een update. In een extra vitrine worden nieuwe oude foto’s toegevoegd. Ook een bijzondere tafeltje krijgt een plaats in de tentoonstelling. Hoewel van het atelier van Tonnis Post niet veel bewaard is gebleven lukte het Dirk Kome om dit meubel, dat gebruikt werd als decorstuk op vele portretfoto's, terug te vinden.

Indian Powerplus-motorfiets

Een bijzondere plaats verdient de Indian Powerplus-motorfiets. Dit type motor werd tussen 1916 en 1923 geproduceerd door de Hendee Manifacturing Company, in de Verenigde Staten. Tonnis Post reed er mee door de provincie. Op zondagmiddag 13 januari parkeert Altjo Medema zijn Indian Powerplus in het museum waar deze te zien zal zijn tot het einde van de expositie op 31 maart.

Meer informatie

Meer informatie op de website: www.museumdeoudewolden.nl


Auteur

Arjan Brondijk Redacteur