Burgemeester Jaap Kuin opent kunstgrasveld van korfbalclub WSS

Onder stralende weeromstandigheden heeft burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela afgelopen zaterdagmiddag het nieuwe kunstgrasveld van korfbalvereniging WSS in Oude Pekela geopend. Bij de ingang van het nieuwe terrein knipte hij een lint door. Daarna probeerde hij met enkele jeugdspelers van WSS enkele ballen door doelkorven te werpen.

Clubvoorzitter Peter Wageman had in zijn welkomstspeech lovende woorden voor iedereen die aan de totstandkoming van het veld had meegewerkt. Naast de gemeente, noemde hij daarbij alle sponsoren, het bestuur van WSS, de eigen leden en Europees subisidiënt Leader. Inclusief nieuwe verlichting en nieuwe dugouts moest voor het nieuwe veld 120 mille op de plank komen. De gemeente kwam als grootste suikeroom met 90.000 euro over de brug.

Leader doneerde 15 mille en de club sprokkelde zelf ook 15.000 euro bij elkaar. Korfbalclubs moeten van hun landelijke bond zoveel mogelijk op kunstgras spelen. De opening werd door een grote publieke schare bijgewoond. Na de officiële opening werden twee wedstrijden op het nieuwe veld gespeeld. De feestelijkheden werden afgesloten met een buffet en een barbecue.