Damtitel Groningen voor Demi Peters

Demi Peters heeft zaterdag het Open Groninger kampioenschap jeugddammen, dat werd gehouden in het gebouw van S.V. Bovenburen in Winschoten, gewonnen. Het betrof de zesde editie. Vorig jaar was de in Bunde woonachtige Peters ook al de sterkste.

Provinciaal jeugdleider Rudolf Schwab uit Westeremden kon om 13.00 uur een kleine 30 liefhebbers verwelkomen in Oost-Groningen, waaronder de 13 finalisten die in één groep om de titels streden in de virtuele categorieën welpen, pupillen en aspiranten.

De jeugdige dammers uit Scheemda, Heiligerlee, Beerta, het Duitse Bunde, Wedderveer, Bad Nieuweschans en Winschoten, werkten zeven ronden 'Zwitsers systeem' af onder een speeltempo van 30 minuten per ronde.

Overall winnaar werd het 13-jarige pupil Demi Peters met 13 punten, op de voet gevolgd door Janick Lanting uit Bad Nieuweschans (12 jaar) met 12 punten en plaatsgenoot Dylano Stoter (12 jaar) met 11 punten.

Bij de welpen, spelers geboren in 2009 of later, was een barrage nodig tussen Elize van der Kamp uit Beerta en Timo Bos uit Wedderveer, beiden 8 jaar. Timo won deze beslissingswedstrijd en werd gehuldigd als kampioen in de welpencategorie. De aspirantentitel was voor de 15-jarige Jamey Loots uit Winschoten (ook winnaar in 2018).

Na afloop werden de prijzen uitgereikt door Evert van Leeuwen en Jan Starke.