Groningen omgetoverd tot actief genietparcours

De LoopFietsProefGroningen vindt zondag 26 mei, voor het tweede jaar op rij, plaats: een bijzonder evenement waarin sportieve duo’s op gezonde ontdekkingstocht gaan door Stad en Ommeland. Het evenement draait om laagdrempelig, bewust en gezellig genieten van een healthy lifestyle.

Tijdens de LoopFietsProefGroningen leggen de duo’s een tocht af van 10 of 20 kilometer, waarbij zij afwisselend rennen en fietsen. Start- en eindpunt van de tocht is de iconische Vismarkt. Onderweg komen de koppels langs diverse healthy kramen en kunnen ze deelnemen aan een mini-workshop. 

Doel
Het doel van de LoopFietsProefGroningen is om een gezondere levensstijl op een leuke, laagdrempelige manier te promoten. Initiatiefneemster Manon Groenendijk: “Dit evenement is bedoeld om te prikkelen en het bewustzijn aan te wakkeren. Iedereen is welkom: het maakt niet uit hoe lang duo’s over de gekozen afstand doen en wie wanneer fietst of loopt. Bij de LoopFietsProefGroningen staat plezier voorop. Gewoon lekker genieten, bewegen en buiten zijn!” 

Groenendijk organiseert voor 26 mei ook de Healthy Market op de Groningse Vismarkt: een gezonde markt waar bezoekers kennis kunnen maken met onder andere duurzaamheid, sport en gezonde voeding. Ze houdt de entree van die markt bewust gratis: “Zo hoop ik de drempel om een kijkje te nemen zo laag mogelijk te houden.” De initiatiefneemster tipt de markt ook als ideale plek voor supporters van deelnemers van de LoopFietsProefGroningen: “Na het juichen bij de finish kun je direct de markt op om samen – volledig in healthy style – de dag af te sluiten.” 

Inschrijven
Inschrijven voor de LoopFietsProefGroningen kost 35 euro per duo en kan via www.loopfietsproefgroningen.nl