Zorgmarkt 'Tevree in aign stee' bij Campus Winschoten

Campus Winschoten opent op woensdag 17 april haar deuren voor de innovatieve informatiemarkt rond zorg en techniek 'Tevree in aign stee'. Tijdens deze zorgmarkt worden zorgtechnologieën gepresenteerd, die als doel hebben dat mensen die zorg nodig hebben, langer thuis kunnen blijven wonen.

Om 13.30 uur openen wethouder Bard Boon van de gemeente Oldambt en Wim van de Pol, lid College van Bestuur Noorderpoort, het programma. 

Tijdens de informatiemarkt kunnen zorgprofessionals, bewoners, mantelzorgers en zorggebruikers kennis maken met vooruitstrevend zorgaanbod. Ook zijn er workshops met informatie over ontwikkelingen rond zorgthema's zoals zorg op afstand, dementie, mantelzorg en eenzaamheid.

Doorontwikkeling van digitale diensten

De zorgmarkt Tevree in aign stee wordt ondersteund vanuit het project CORA, dat staat voor Connecting Remote Areas with digital infrastructure. Dit project met Europese subsidie zet zich in voor de doorontwikkeling van digitale producten en diensten vanuit de lokale overheid in samenwerking met ondernemers en onderwijs.