Huisartsenpraktijk Postma in Vlagtwedde doet mee aan Nationale Diabetes Challenge

Huisartsenpraktijk Postma in Vlagtwedde doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Mensen met diabetes en andere geïnteresseerden worden uitgenodigd om vanaf woensdag 17 april (15.00 uur) wekelijks meet te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes zijn welkom. Er wordt rekening gehouden met ieders niveau.

Er kwamen dertien af op die eerste bijeenkomst afgelopen donderdag. Ook Rzijn, de fysiotherapeut, de diëtiste, wandelcoach Eltjo Glazenburg en de beweegcoach waren aanwezig. Die dag hebben zich inmiddels meer dan tien mensen aangemeld.

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Met de NDC wil de BvdGF een structurele bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland.

Nationale Diabetes Challenge Week
In kleine stappen trainen deelnemers en zorgprofessionals samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 25 tot en met 28 september. Afhankelijk van zijn of haar persoonlijke voorkeuren en trainingsopbouw is de doelstelling om vier dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in de lokale omgeving en de laatste dag (28 september) op een centrale lokale in Nederland waar alle deelnemende challenges gezamenlijk de laatste kilometers afleggen.

Wekelijkse wandeltrainingen in Vlagtwedde
De wekelijkse wandeltrainingen in Vlagtwedde vinden plaats op de woensdagmiddag. Start 15.00 uur. De eerste vier weken is de startlocatie bij huisartsenpraktijk Postma. 

Informatie en contact

Voor informatie en contact: 0599-217000 of diabetespostma@exorg.nl (huisarts Postma), 06-26975385 (woensdag tot en met vrijdag) of  t.dejong@hvdsg.nl (beweegcoach Taco de Jong).

Aanmelden (tot half mei)

Aanmelden via: https://bit.ly/2ItI5zO