PeerGrouP speelt Rise of the Blue City aan en op het Oldambtmeer in Blauwestad

PeerGrouP Locatietheater Noord-Nederland speelt in september de grote muzikale voorstelling Rise of the Blue City aan en op het Oldambtmeer in Blauwestad. De voorbereidingen voor deze spectaculaire productie zijn al een tijdje aan de gang.

 

Rise of the Blue City vertelt het verhaal van drie boeven die op de vlucht zijn voor een groeiende politiemacht. Ze belanden min of meer per ongeluk boven in Nederland in een waterrijk gebied met een roemruchte historie. Net als de mannen denken dat ze veilig zijn – en ze het glas heffen in de kroeg – blijkt het landschap daar een stuk onvoorspelbaarder dan ze dachten…

Onvoorstelbaar verre toekomst 

Op het onstuimige water van het Oldambtmeer, waar eens graan, jenever en achterdocht meester waren, neemt Rise of the Blue City de bezoekers mee naar een onvoorstelbaar verre toekomst (het jaar 2386) waar de kloof tussen rijk en arm groter is dan ooit tevoren. In Blauwestad, inmiddels een district geworden van de altijd maar uitdijende Randstad, bevinden zich drie ontsnapte boeven die niet verder maar ook zeker niet terug kunnen. Dus schuilen ze in het grimmigste stukje Nederland op zoek naar een nieuwe plek om te aarden.

Informatieavond in 't Spoor

Gewerkt wordt met een heleboel mensen, bedrijven en instellingen uit het Oldambt en vooral met de jeugd. Voor wie een bijdrage wil leveren (spelers, muzikanten, decorbouwers, horecamedewerkers, parkeerwachters, kostuummakers) is er woensdag 24 april een informatieavond in Jeugdcentrum ‘t Spoor in Winschoten, aanvang 19.30 uur.

De voorstelling

De voorstellingen zijn in de periode van dinsdag 3 tot en met zaterdag 28 september. Op de oever verrijst een tribune voor 400 personen. De première is gepland op zaterdag 7 september.