Korpsen van Hoogezand en Loppersum winnen brandweerwedstrijden in Winschoten

De korpsen van Hoogezand en Loppersum hebben zaterdag de brandweerwedstrijden in Winschoten gewonnen. Korps Hoogezand won op de 112-baan, korps Loppersum op de TAS/HD-baan.

Brandweer Winschoten en leden van de ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité) tekenden voor de organisatie.

Scenario 112-baan

De bewoner van Olieslagerstraat 7 meldt dat er op de parkeerplaats achter zijn woning een auto tegen een muur is aan gereden en dat er één persoon onder het voertuig ligt. Een medewerker van een voegbedrijf ziet het ongeval, schrikt en valt van de steiger. Hij spietst zijn been in een ijzeren pen die uit de grond steekt. Dit wordt in de melding niet medegedeeld, maar moet de ploeg door een juiste verkenning ontdekken. 

Uitslag

Brandweer Hoogezand scoorde volgens de jury het beste op de 112-baan. Gevolgd door brandweer Veendam (tweede) en brandweer Scheemda (derde).

Scenario TAS/HD-baan

In de kerk is een afscheidsdienst gaande van de 100-jarige 'Ome Dirk'. Vijfitg personen zijn aanwezig. Als de beheerder de frituurpan aan zet om hapjes klaar te maken, vliegt deze in de brand. De man loopt brandwonden op. Ook is er veel rookontwikkeling. De kerk wordt daarop ontruimd.

Uitslag

Brandweer Loppersum behaalde de hoogste score, gevolgd door brandweer Wagenborgen (tweede) en brandweer Delfzijl (derde).