Fietstocht voor Julians Stichting vanuit Stadskanaal

Medewerkers van ziekenhuislocatie Refaja, onderdeel van Treant Zorggroep, in Stadskanaal organiseren voor zaterdag 25 mei weer een fietstocht voor Julians Stichting. Het is de achtste editie. Deze keer voert de tocht de toerfietsers, mountainbikers en wielrenners vanaf Stadskanaal langs diverse routes door het gebied rondom Gieten.

Deelnemers hebben de keuze uit  40, 60, 80 of 100 kilometer. Iedereen kan zich inschrijven voor de fietstocht via www.refajafietst.nl. Het inschrijfgeld bedraagt bij voorinschrijving via de website 10 euro voor volwassenen en vijf euro voor kinderen van 12 tot 16 jaar. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meefietsen. Ook is het mogelijk om op de dag zelf in te schrijven. De kosten voor volwassenen zijn dan 12,50 euro en voor de leeftijdscategorie tussen 12 en 16 jaar is dat 7,50 euro. De start is om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats van ziekenhuislocatie Refaja.

Vóór, tijdens en na afloop van de fietstocht is er gratis catering. Alle fietsers krijgen een lunch aange­bo­den op een pauzeplek in de buurt van Gieten. Ook wordt gezorgd voor koffie/thee en een broodje voor de start. Na de finish krijgen alle fietsers een pastabuffet aangeboden. Er is tevens een verloting met mooie prijzen.

Julians Stichting

Met de deelnamekosten wordt Julians Stichting gesponsord. Julian, de zoon van Jan en Margaretha Vlieghuis, overleed in juli 2011 op 11-jarige leeftijd aan een hersentumor. De familie en goede vrienden hebben daarna Julians Stichting opgericht. Deze stichting doneert geschonken geld rechtstreeks aan een specifiek hersentumorenonderzoek gericht op kinderen. Meer informatie staat op www.juliansstichting.nl.