Gemeente Oldambt wil investeren in zonnepark Zuidbroek

Als het aan het college ligt, gaat gemeente Oldambt zonnepanelen aanschaffen in het zonnepark SunBrouck in Zuidbroek. De energie die dat oplevert gaat naar de stroomvoorziening van een aantal gemeentelijke gebouwen. Het voorstel om 120 panelen te financieren wordt binnenkort voorgelegd aan de gemeenteraad.

Het zonnepanelenpark komt op de plek van een voormalige crossbaan in Zuidbroek en telt op dit moment 800 panelen. Het is de bedoeling dat dit park gefaseerd wordt uitgebouwd naar 1200 panelen en uiteindelijk naar 1800 panelen.

Postcoderoosregeling

Het zonnepanelenproject werkt op basis van een postcoderoosregeling. Dit betekent dat elektriciteitsaansluitingen in het gebied van postcode 9636 (Zuidbroek) in aanmerking komen voor deelname. Dit geldt ook voor aangrenzende postcodes. Volgens deze regeling komen de gemeentelijke gebouwen in Scheemda, met postcode 9679, in aanmerking voor deelname van maximaal 120 panelen.

Wat levert het op?

De overeenkomst tussen de gemeente en het zonnepark duurt 15 jaar. In deze periode gebruiken de deelnemende gemeentelijke gebouwen in Scheemda stroom dat is opgewekt door zonnepanelen en hoeft de gemeente geen energiebelasting te betalen over de opgewekte energie. Dit betekent dat de panelen zichzelf in 15 jaar terugverdienen. “Maar dat is natuurlijk niet het enige,” geeft wethouder duurzaamheid en milieu Bard Boon aan. “Met onze deelname in het zonnepark ondersteunen we een initiatief om bij te dragen aan de verduurzaming van onze omgeving en de energietransitie.”

Meer op https://hetstreekblad.nl/artikel/995668/zonnepanelen-voor-postcode-9679.html