ANWB AutoMaatje Westerwolde zoekt chauffeurs

AutoMaatje telt op dit moment 35 deelnemers die gebruik maken van het project. Er zijn op dit moment 11 vrijwilligers. Om de groei van het aantal deelnemers goed af te handelen zijn er meer chauffeurs nodig.

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. ANWB AutoMaatje is opgericht in december 2016 en binnen 8 maanden al actief in 17 gemeenten in Nederland.

Hoe werkt het?
Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Westerwolde belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Westerwolde (085-0710402). De coördinatorkoppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Chauffeur
Chauffeur van ANWB Automaatje Westerwolde rijden met hun eigen auto minder mobiele inwoners naar verschillende bestemmingen. Dit kan variëren van een ritje naar de kapper, supermarkt of ziekenhuis tot aan verjaardag of familie bezoeken.

Vrijwilliger of deelnemer worden?
Inwoners van Westerwolde die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje Westerwolde kunnen contact opnemen via 085-0710402 of automaatje@opstapbus.nl. Meer informatie is te vinden op www.opstapbus.nl