De Hypotheker en HomeQgo willen verduurzaming woningen versnellen

Veel woningbezitters willen hun woning verduurzamen, maar het ontbreekt vaak aan de kennis over de mogelijkheden om deze energiebesparende voorzieningen te financieren. De Hypotheker gaat dit struikelblok wegnemen en biedt (potentiële) huizenbezitters inzicht in een mogelijke besparing op de woonlasten door het verduurzamen van hun huis.

Met de duurzaamheidsscan van HomeQgo op Hypotheker.nl kunnen zij in een handomdraai een scan maken van de eigen woning en de best passende energiebesparende voorzieningen in kaart brengen. De Hypotheker geeft vervolgens een op maat gesneden advies over hoe deze maatregelen gefinancierd kunnen worden.

Uit onderzoek van De Hypotheker onder ruim 1.000 huiseigenaren blijkt dat ruim 60 procent het verduurzamen van de woning belangrijk vindt. De helft beschouwt dit als een taak voor zichzelf, maar het ontbreekt vaak aan kennis over de mogelijkheden om het verduurzamen van de woning te financieren. Ook vinden huizenbezitters het vaak lastig om de lange-termijnbesparing van zulke investeringen in te schatten. 

Totaaloplossing

“We zijn erg blij dat we huizenbezitters dankzij ons partnership met HomeQgo een totaaloplossing kunnen bieden. De online tool biedt direct inzicht in de oplossingen die de meeste duurzame winst opleveren: of het nu gaat om isolatie, Hoog Rendement-glas, zonnepanelen of een zonneboiler”, zegt Arend Vos, franchisenemer van De Hypotheker in Winschoten. “De Hypotheker geeft de woningbezitter financieel advies over de betaalbaarheid van deze voorzieningen. Dat kan een aanzienlijke besparing opleveren op de energielasten en meer wooncomfort. Om de energietransitie te laten slagen, is het belangrijk dat woningbezitters de voordelen en mogelijkheden van het verduurzamen van hun huis zien.”