Margriet Dilling-Pool benoemd tot hoofdonderzoeker Ebelsheerd in Nieuw Beerta

Margriet Dilling-Pool is benoemd tot hoofdonderzoeker op de SPNA=proefboerderij Ebelsheerd in Nieuw Beerta. Zij is de opvolger van Jaap van Westeinde, die 10 jaar deze functie heeft vervuld en nu de overstap heeft gemaakt naar zijn ouderlijk bedrijf.

Dilling  is geboren en getogen in het Oldambt en heeft van jongs af aan actief deelgenomen aan het akkerbouwbedrijf van haar ouders in dit gebied. Zodoende kent ze de streek goed en weet ze wat er binnen in de agrarische sector speelt.

Ze heeft gestudeerd aan de HAS in Dronten en heeft daar de opleiding tuin- en akkerbouw gevolgd, met als specialisatie onderzoek. Na deze opleiding heeft ze tijdens de opleiding educatie & kennismanagement groene sector haar kennis op het gebied van kennisoverdracht en communicatieve vaardigheden verbreed.

Een grote uitdaging voor een onderzoeker is volgens haar om op tijd in te spelen op de grote veranderingen in de sector en zo toch een rendabele onderneming te kunnen voeren. Proefboerderijen zijn, zo stelt Dilling, nodig om hierbij te ondersteunen, maar ook om de agrariërs en andere betrokken partijen uit te dagen verder te kijken dan de gebaande paden.