Nationale herdenking op 4 mei in de gemeente Westerwolde

Burgemeester Jaap Velema en wethouders Giny Luth, Wietze Potze, Bart Huizing en Harrie Brunen zijn zaterdag 4 mei aanwezig zijn bij de plechtigheden die in de gemeente Westerwolde worden georganiseerd in het kader van de nationale 4 mei-herdenking.

Op de diverse locaties wordt de herdenking en kranslegging voorafgegaan door een stille tocht.

Bourtange
Burgemeester Jaap Velema is aanwezig bij de herdenking in Bourtange, waar men om 19.45 uur vanaf het Informatiecentrum in een stille tocht vertrekt naar de Synagoge.

Vlagtwedde
Wethouder Giny Luth gaat naar Vlagtwedde, waar men om 19.20 uur vanaf MFA ‘t Aambeeld in een stille tocht vertrekt naar het oorlogsmonument aan de Kerkstraat.

Ter Apel
Wethouder Wietze Potze is aanwezig bij de herdenking in Ter Apel, waar men om 19.45 uur vanaf voormalige basisschool ‘Pinocchio’ in een stille tocht vertrekt naar de gedenknaald aan de Rütenbrockerweg.

Wedderveer
Wethouder Bart Huizing is aanwezig bij de herdenking bij het monument in Wedderveer. Om 19.40 uur loopt men vanaf de Albert Wubsbank in een stille tocht naar het monument.

Sellingen
Wethouder Harrie Brunen gaat naar de herdenking in Sellingen. Om 19.30 uur vertrekt men vanaf de barak bij Kamp de Beetse in een stille tocht naar het monument.