Fietsclinics over veilig blijven fietsen voor 65-plussers in Westerwolde

Mensen van 65 jaar en ouder kunnen in de maand juni in de gemeente Westerwolde gratis deelnemen aan zes fietsclinics.

Deze fietsclinics worden gehouden om de doelgroep meer bewust te maken van het belang om te blijven bewegen, de functieafname door het ouder worden, snelheidsrisico’s in potentieel gevaarlijke omgevingen en de risico’s van afleiding in het
verkeer. Naast een aantal fietsgymoefeningen krijgen deelnemers tips over het gebruik vanhun eigen fiets of e-bike en is er de mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren instructeurs van het campagneteam Verkeerswijzer Groningen praktisch te oefenen.

Plaats en tijden

De zes fietsclinics in Westerwolde worden georganiseerd door Verkeerswijzer Groningen in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen, Welzijn Bellingwedde, Wedde dat ’t Lukt, Stichting Rzijn en de gemeente Westerwolde op:
- Maandag 3 juni van 9.30 tot 12.00 uur in Blijham (Steunstee Koningspil);
- Maandag 3 juni van 14.00 tot 16.30 uur in Veelerveen (Dorpshuis Ons Noaberhoes);
- Dinsdag 4 juni van 9.30 tot 12.00 uur in Vlagtwedde (Steunstee Rzijn);
- Woensdag 5 juni van 9.30 tot 12.00 uur in Bellingwolde (Partycentrum De Meet);
- Donderdag 6 juni van 9.30 tot 12.00 uur in Ter Apel (Steunstee Rzijn);
- Donderdag 6 juni van 14.00 tot 16.30 uur in Sellingen (Steunstee Rzijn).

Aanmelden
Aanmelden kan via info@welzijnbellingwedde.nl / 06-11902887, steunsteeterapel@rzijn.nu / 0599-582460 of verkeerswijzergroningen.nl/fietsclinic, onder vermelding van naam en locatie clinic. Deelnemers moeten hun eigen fiets meenemen naar de clinic.

Gemeente Westerwolde Beweegt
De fietsclinics passen goed binnen de doelstellingen van Gemeente Westerwolde Beweegt, een samenwerking met Huis voor de Sport Groningen, Welzijn Bellingwedde en Stichting Rzijn. Gemeente Westerwolde Beweegt richt zich op het bevorderen van een gezonde leefstijl bij inwoners door middel van sport- en beweegactiviteiten.