5 tips om een zwarte overhemd goed te dragen

Dit artikel wordt u aangeboden door Overhemden.com.

Veel mannen (en vrouwen) hebben een zwart overhemd in de kast hangen. Een zwart overhemd is (bijna) voor elke gelegenheid geschikt. Toch kun je wel rekening houden met een aantal zaken bij het dragen van een zwart overhemd. Wij geven je vijf tips om altijd goed gekleed de deur uit te gaan met een zwart overhemd. Benieuwd naar deze vijf tips? Lees dan snel verder.

Tip 1: de juiste pasvorm

De pasvorm is één van de belangrijkste aspecten van een (zwart) overhemd. Met name bij zwarte kleding is de pasvorm vaak het make-or-break aspect. Een te wijd heren overhemd ziet er snel slordig en onprofessioneel uit en een te klein overhemd ziet er te strak uit. Daarnaast moeten de mouwen goed vallen. Een te lange mouw oogt al snel kinderlijk en onprofessioneel. Het bepalen van de juiste maat is geen hogere wiskunde. Met behulp van drie lichaamsmaten weet je (vaak) welke maat het best aansluit om je lichaam. Meet met een meetlint de nek-, borst- en taille omtrek op. Voor de borst- en taille omtrek is het te adviseren om acht tot twaalf centimeters erbij op te tellen - afhankelijk van de gewenste taillering en je persoonlijke voorkeur.

Tip 2: de stof van het zwarte overhemd

Met een zwart overhemd wil je graag goed verzorgd overkomen. Het is aan te raden om te kiezen voor een luxere stof. Luxere stoffen zijn in de meeste gevallen wat dikker en ogen zeer stijlvol. Of kies voor een overhemd met een satijnen weving. Een satijnen weving zorgt voor een licht glimmend effect.

Tip 3: een stropdas combineren met een zwart overhemd

Het ziet er niet stijlvol uit om een gekleurde stropdas te combineren met een zwart overhemd. Het is aan te raden om een stropdas te dragen dat contrast heeft met het zwarte overhemd. In dit geval zullen dat zwarttinten zijn; eventueel grijs, donkergrijs of zwart. Als je voor een zwarte stropdas gaat, is het wel verstandig om dezelfde kleur zwart te kiezen.

Tip 4: een zwart overhemd onder een pak

Een zwart overhemd onder een pak moet je maar staan! Als je een pak wilt aantrekken is het wel aan te raden om helemaal zwart gekleed te gaan. Gekleurde jasjes en pantalons vloeken al snel in combinatie met een zwart overhemd.

Onder welke broek?

Een zwart overhemd kan op veel verschillende broeken gedragen worden. De zwart-wit verhouding geeft een chique uitstraling. Overigens is het een dilemma met een witte broek dat die niet altijd schoon blijft... Zwarte overhemden staan ook goed boven blauwe, grijze en zwarte (spijker) broeken.

Aan de hand van deze tips ga je altijd stijlvol gekleed de deur uit met een zwart overhemd!