BATO-gymnaste Britt Scholte dristrictkampioen ritmische gymnastiek

BATO-gymnaste Britt Scholte is zaterdag in Zuidlaren dristrictkampioen ritmische gymnastiek geworden. Naast de individuele oefeningen werd er ook gestreden in de duo-klassen.

Bij de benjamins was er een groot en sterk deelnemersveld. Het harde trainen van de afgelopen maanden legde Bato-gymnaste Britt Scholte gen windeieren. Met de hoogste score voor de oefening met hoepel werd ze verdiend eerste. Met haar duo-partner Ize Beugels werd ze ook nog zesde. Bij de prejunioren werd Manon Martodrono achtste.

In de junioren-klasse was voor drie Bato-gymnasten een finale-plek binnengehaald. Linde Dekker en Isa Huiting hebben het voor een eerste-jaar junior heel goed gedaan. Ook Mette Blik draaide ondanks haar zeer jonge leeftijd een prima wedstrijd. Met een hoepeloefening en ook op het onderdeel bal werd Mette beloond met de 4e plek. Straks mag zij samen met Britt Scholte ook deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in de individuele categorie.

Senioren

Bij de senioren eindigden Karlijn Heikens en Vesna Eerkens zeer verdienstelijk op plek acht, respectievelijk plek tien. De 7-jarige Loes vd Werff drong bij de mini's door tot de finale. 

Landelijke finales

Over ruim twee weken worden er twee landelijke finales gehouden. De Nederlandse Kampioenschappen ritmische gymnastiek  voor groepen in Nijverdal en een dag later de Nederlandse Kampioenschappen in Hilversum voor de individuele en duo- oefeningen. In Nijverdal zullen twee groepen van BATO hun beste beentje voor zetten en in Hilversum zullen 4 gymnasten strijden om de nationale titel.

Meer informatie

Voor meer informatie over ritmische gymnastiek, zie: www.gv-bato.nl