Koninklijke Onderscheiding voor Winschoter Tai Chi-goeroe Hans Lauxen

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt reikte vanmorgen een Koninklijke Onderscheiding uit aan Hans Lauxen. De Winschoter Tai Chi-goeroe werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Decorandus heeft Tai Chi in Nederland opgericht en zet zich sinds 1997 op diverse manieren in om het niveau van Tai Chi in Nederland te ontwikkelen. Sinds 1970 is Lauxen actief in de deze klassieke oosterse vechtsport. Als Master, leraar, begeleider en CO-coach ondersteunt hij zijn leerlingen bij de wedstrijden van de Open Dutch Tai Chi Championships.

Lauxen heeft meegedaan aan diverse internationale Kung Fu-toernooien en werd in 2002 in Spanje 'European Champion Tai Chi'. Na zijn actieve sportcarrière, vanaf 2007, levert decorandus een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Tai Chi als 'Traditional Martial Art' in Nederland. Daarnaast was hij medeorganisator van het Ameland Tai Chi Festival (2006 en 2008) en het Oldambt Tai Chi Krijgskunst Festival (2011). In samenwerking met andere Tai Chi organisaties gaf/geeft hij diverse demonstraties en workshops verspreid over Nederland.