Help Kirsten en doneer voor een rolstoelbus

Kirsten Alting (39) uit Ter Apel kreeg na de geboorte van haar jongste dochter, 10 jaar geleden, serieuze gezondheidsproblemen. Ze werd een aantal keren geopereerd en balanceerde tussen leven en dood. Na een jarenlange zoektocht kreeg ze vorig jaar de diagnose H-eds (Hypermobiele variant van het Ehlers Danlos Syndroom). Via donaties probeert ze geld bijeen te brengen voor een rolstoelbus.

Als gevolg van haar ziekte, kort door de bocht: bindweefselafwijkingen, kampt Kirsten dagelijks met klachten als pijn, gewrichten die uit de kom schieten, instabiliteit in diverse gewrichten en rug, spierzwakte, wonden die slecht genezen en functieverlies in ledematen. Ook krijgt ze onvoldoende voeding binnen, ondanks een sonde (en een stoma). Ze heeft namelijk Gastroparese ontwikkeld (haar maag doet het niet goed). Kirsten is hierdoor inmiddels 40 kilogram afgevallen.

"Dit alles heeft voor ons allemaal natuurlijk een grote impact en zorgt nog steeds voor grote uitdagingen", zegt haar man Rob. Rob en Kirsten hebben bijvoorbeeld de stekker uit hun bedrijf, een muziekschool, moeten trekken. Ook kan Kirsten haar werk, professioneel (gospel)zangeres, niet naar behoren uitvoeren. Ze kan nu nog hooguit één tot twee keer per maand zingen (en heeft daar vervolgens een week de naweeën van. Een uitkering krijgt ze niet.

Hartfalen

Rob en de kinderen zorgen voor Kirsten. Dit is Rob niet in de kouwe kleren gaan zitten; hij heeft inmiddels ernstig hartfalen. "Vakanties of uitjes lukt al jaren niet meer, omdat we gewoon elk dubbeltje hard nodig hebben. Veel ziekenhuisbezoeken per week en ontelbare opnames, naast de heftige operaties en complicaties."

"De transfers en handelingen worden voor Kirsten steeds moeilijker. Ze heeft dagelijks thuiszorg en kan zich alleen dankzij een aantal hulpmiddelen nog enigszins functioneren.

Verder achteruit

"We merken dat ze desondanks wel steeds verder achteruit gaat en dat ze hierdoor steeds meer afhankelijk wordt van haar electrische rolstoel, die geheel aangepast is aan haar en waar ze liggend in vervoerd kan worden. Wij zouden daarom heel graag een rolstoelbus aan willen schaffen", zegt Rob, "zodat zij haar electrische rolstoel overal mee naar toe kan nemen. Helaas is dit financieel voor ons niet haalbaar."

Volgens Rob wil de gemeente Westerwolde wel de aanpassingen in de bus vergoeden, maar dan moet de bus niet ouder zijn dan drie jaar en maximaal 120.000 kilometer op de teller hebben. "De aankoop van de bus is voor onze rekening."

Doneren

Wie geld wil doneren voor de rolstoelbus kan terecht op https://www.doneeractie.nl/kirsten-is-een-rolstoelbus-nodig/-35820 Rechtstreekse donaties mogen ook. Dit kan op rekeningnummer  NL15ABNA0490197647, ten name van K. Alting en/of R.H. Alting, onder vermeling van 'Rolstoelbus'.