Amateurkunstenaars op tournee door de provincie

VRIJDAG organiseert voor zaterdag 25 mei de Dag van de Amateurkunst (DAK). Tijdens deze dag rijden touringcars vol dansers, dichters, zangers, acteurs en acrobaten door de provincie om amateurkunst in het zonnetje te zetten. Samen met lokale verenigingen verzorgen ze een spetterend programma, waaronder in Winschoten.

“In de bus zitten leden van Balletschool La Danse, F2 Dance Company (F2DC), Circus Santelli, Babaddaar, streetband De Klinkers, singer-songwriter Iris Rijnsewijn en dichters Tom Withaar, Remda Spoelstra en Mara Naomi Min”, aldus Leonie Zuidema van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen.

Ook presenteert VRIJDAG Advies tijdens de Dag van de Amateurkunst het eerste nummer van het KultuurBlad. Dit gloednieuwe magazine leidt je door de bonte en inspirerende wereld van cultureel Groningen, van Vierhuizen tot Hoogezand en van Winschoten tot Stad.

Winschoten
Tussen 13.30 en 14.00 uur zijn in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten optredens van diverse amateurkunstenaars uit de gemeente Oldambt. Daarna rijdt de bus door naar Groningen. Ook in Hoogezand, Veendam, Winsum, Loppersum, Appingedam en Haren vertonen amateurkunstenaars deze dag hun kunsten. Benieuwd waar en hoe laat? Kijk voor het hele programma
op bijvrijdag.nl/dak.