Moderato Cantabile in Magnuskerk Bellingwolde

Kamerkoor Moderato Cantabile uit Groningen geeft zondag 16 juni een concert in de Magnuskerk in Bellingwolde, aanvang 16.00 uur. Het koor staat onder leiding van Nana Tchikhinasvili. Zij richtte het koor op in 2001.

Het koor bestaat uit 28 zangers, die allemaal zeer ruime ervaring hebben in de koormuziek. Moderato Cantabile heeft al diverse keren prachtige concerten verzorgd in de Magnuskerk. Grote indruk maken de nummers, waar bij de dirigente ook de solopartij zingt. Ook bij dit concert zal Nana Tchikhinasvili weer als soliste optreden.

Bij de keuze voor het repertoire laat de dirigent zich vooral leiden door de schoonheid van de muziek. De titel van dit concert luidt Vocal Jewels. Tijdens dit concert wordt het publiek meegevoerd op koorklanken uit verschillende werelddelen en stijlperiodes, inclusief enkele composities van dirigente/zangeres/componiste Nana Tchikhinasvili zelf. Men herkent enkele werken zoals Song for Athene van John Tavener, dat gezongen werd tijdens de begrafenisplechtigheid van Lady Diana, Misere mei, Deus van Gregorio Allegri en O Nata Lux van Morten Lauridsen. Maar ook worden er tamelijk onbekende werken uitgevoerd. Alle werken worden a capella gezongen.

De entree bedraagt 10 euro. In de pauze wordt koffie en thee geschonken. Zie voor verdere informatie www.pkn-bellingwolde.nl en www.moderatocantabile.nl