Paardenmelkerij De Lage Wierde houdt open dag

Paardenmelkerij De Lage Wierde in Wirdum houdt zaterdag 15 juni haar jaarlijkse open dag waarbij het publiek een kijkje achter de schermen kan nemen. Er worden diverse demonstraties gegeven en ook dit jaar staat op het terrein van De Lage Wierde weer een natuur, - en snuffelmarkt met ruim 30 marktkramen.

Paardenmelk, zo wordt gesteld, is voor de mens een natuurproduct met heel bijzondere eigenschappen. Zo bevordert paardenmelk de afweer, helpt het bij de opbouw van een goede darmflora van het maag- darmkanaal en heeft het een gunstige invloed op de (gevoelige) huid.

Wat in 2002 begon als puur hobby met twee paarden op het stukje land naast het woonhuis is ruim vijftien jaar later uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met duizenden klanten van over de hele wereld en met meerdere verkooppunten in Nederland en Duitsland.

Huidverzorgingsproductenlijn

In het begin verkocht De Lage Wierde enkel paardenmelk en wat stukjes zeep. Vandaag de dag heeft De Lage Wierde een eigen huidverzorgingsproductenlijn met producten als dag-en-nacht-crème, handcrème, shampoo, bad,- douchegel, lotion en gevriesdroogde paardenmelkpoeder en capsules. Alleen al van de paardenmelkcapsules worden jaarlijks miljoenen verkocht. Sinds twee jaar heeft De Lage Wierde huidverzorgingsproducten speciaal ontwikkeld voor baby’s en kinderen.

Ruim 2000 bezoekers

Elk jaar trekt de open dag van De Lage Wierde ruim 2000 bezoekers. “Dit zijn onder andere mensen die van paarden houden. Dagjes mensen. Wandelaars. Fietsers. Mensen die speciaal voor de markt/braderie komen. En mensen die geïnteresseerd zijn in onze paardenmelkproducten. De hele dag door is er veel te zien en te beleven. Voor jong en oud. Er kan geknuffeld worden met de paarden. Je kunt met de paarden op de foto. Ook kun je dit jaar een rondje rijden met paard en wagen. Je kunt paardenmelk proeven. Springkussen. Diverse workshops en activiteiten voor kinderen. En veel gezelligheid op de markt waar je kunt genieten van muziek van De Stroatklinkers”, laat eigenaar De Winter weten.

Dit jaar wordt de open dag gehouden op zaterdag 15 juni 2019 van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang, evenals parkeren, is gratis. Tijdens de open dag krijgen bezoekers 10 procent korting op paardenmelkproducten.

Meer informatie

Meer informatie over de open dag op www.dekrachtvan.nl/open-dag-2019