Gezocht: inwoners met specifieke historische informatie over Westerwolde

Voor de Landschapsbiografie Westerwolde wordt gezocht naar inwoners die specifieke informatie hebben over (de geschiedenis van) hun leefomgeving of bijzondere landschapselementen.

Deze inwoners wordt gevraagd om hun kennis, bijvoorbeeld in de vorm van kaarten, foto’s en voorwerpen, mee te nemen naar de publieksavonden die hiervoor worden georganiseerd. De redactie van de landschapsbiografie hoopt hiermee nieuwe inzichten te krijgen die zij kan gebruiken bij de realisatie van het boekwerk.

De input wordt gebruikt voor het onderdeel ‘Atlas van de dorpen en gehuchten’. Dit deel van de landschapsbiografie geeft een beschrijving van alle dorpen in het gebied Westerwolde.

Publieksavonden
Er vinden in totaal vijf publieksavonden plaats, elk bedoeld om kennis over de landschapshistorie van de dorpen en gehuchten in de direct omliggende omgeving op te halen. De eerste avond is op dinsdag 21 mei in De Gasterij in Smeerling. De andere avonden zijn op dinsdag 28 mei in Museum De Oude Wolden in Bellingwolde, op dinsdag 4 juni in het Streekhistorisch Centrum Stadskanaal, op dinsdag 11 juni in Herberg de Van Bommelhoeve in Vlagtwedde en op dinsdag 18 juni in Klooster Ter Apel.

Tijdens de publieksavonden is er ruimte voor de inbreng van inwoners, maar zal ook een spreker iets vertellen over de landschapshistorie van het gebied. Inwoners die hun kennis met de gemeente willen delen, maar niet aanwezig kunnen zijn bij de publieksavonden, kunnen een mail sturen naar gemeente@westerwolde.nl.

Landschapsbiografie
Een keur aan professionals en vrijwilligers werkt sinds vorig jaar aan een nieuw standaardwerk over verleden, heden en toekomst van het gevarieerde en rijk gelaagde landschap Westerwolde. De landschapsbiografie wordt een ode aan het bijzondere Westerwoldse landschap en is een samenwerking tussen de RUG, de landschapsbeheerders in Westerwolde en de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde.

De landschapsbiografie wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Stichting Gebroeders Hesse Fonds en de provincie Groningen.