Blijhamster boer en boerin verwerken eigen melk en starten online winkel

Gijs en Janneke Tielemans uit Blijham verwerken sinds kort weidemelk van hun eigen koeien tot verschillende zuivelproducten, zoals yoghurt, kwark, vla, karnemelk en boter. Nu starten ze de verkoop in hun eigen online winkel die alles thuis bezorgd.

Gijs: “We willen graag aan een ieder laten zien welke waardevolle producten er op de boerderij gemaakt worden. Daarbij willen we een ieder laten ervaren hoe lekker de producten zijn als ze rechtstreeks van de boer komen.” Alle melk wordt op ambachtelijke wijze op de eigen boerderij verwerkt.

Om de producten voor iedereen beschikbaar te maken, en daarbij niet afhankelijk te zijn van andere retailers, zijn ze hun eigen online winkel gestart. Naast de eigen zuivel wordt er boerenkaas en dagverse eieren van collega boeren verkocht. Ze hopen dit assortiment op korte termijn uit te breiden met meer boerderijproducten. Janneke: “We willen de keten naar de klant zo kort mogelijk houden, dit komt de versheid en smaak ten goede. Daarnaast willen we graag dat de klant de boer achter het product leert kennen”.

Op ieder product staat vermeld welke boer het geproduceerd heeft. Hiermee weet een ieder duidelijk waar z’n product vandaan komt en weten ze ook dat de boer een goede eerlijke prijs voor  z’n product heeft gekregen. Alle producten worden aan huis bezorgd, maar kunnen tegen 10 procent korting ook opgehaald worden op de boerderij van de familie Tielemans in Blijham.

Alle zuivelproducten worden op bestelling geproduceerd. Janneke: “We houden niet van voedselverspilling, daarom vragen we klanten eerst te bestellen, zodat we genoeg kunnen produceren, zonder producten weg te hoeven gooien.”

Bestellingen worden op vrijdag of zaterdag gekoeld thuis bezorgd. Bestellen kan tot en met woensdagavond. Voor meer informatie www.dezuivelmand.nl. Bellen kan ook: 06-83933375.