Open dag Kunstencentrum De Klinker

Kunstencentrum De Klinker houdt zaterdag 25 mei van 13.00 tot 16.00 uur een gratis open dag. Leerlingen muziek, dans en theater en hun docenten presenteren zich aan het grote publiek met workshops en mini-optredens. De rode loper ligt voor u uit en het publiek wordt verwelkomd door de streetband van fanfare D.O.K. uit Blijham.

Het Kunstencentrum pakt ouderwets uit op de bovenste verdieping van het Cultuurhuis met verschillende workshops. Zo zijn Barok Ensemble en blokfluitorkest Rosa Nova te beluisteren. Voor jongeren is er een jamsessie en in de balletzaal en alle lokalen is er een vrije inloop. Bezoekers kunnen kennismaken met verschillende instrumenten, zoals saxofoon, klarinet, accordeon, dwarsfluit, trompet, trombone, piano, blokfluit, slagwerk, viool, bas, cello en gitaar.

Dansers

De middag begint met de aankomst van een bus vol dansers, theatermakers en musici die door de Langestraat in optocht de aandacht trekken. Via de achterkant van het voormalige Lucas-ziekenhuis keert men terug naar De Klinker. Vanaf 13.00 uur verzorgt het popkoor van zangdocente CT Heida een mini-optreden in de Koperen Kees. Onder het genot van een drankje laten de leerlingen horen wat ze hebben geleerd.

Verder treden de leerling van Vrijdag vanaf 13.30 uur op in het kader van de Dag van de Amateurkunst. Aansluitend geven onze docenten concerten met hun leerlingen in de Koperen Kees.

Theaterlessen

In de Grote Zaal start om 14.00 uur een informatiebijeenkomst over theaterlessen en een openbare workshop van de naderende Theaterlab-eindvoorstelling. De leerlingen van de afdelingen theater, dans en muziek werken toe naar een fenomenale voorstelling waarbij ze ook het publiek meenemen naar hun fantasierijke wereld.

Peer Group

Daarnaast geeft de Peer Group in de Grote Zaal een workshop 'Openingsscène Rise of the Blue City in 15 minuten', aanvang 15.00 uur. Aansluitend is er informatie over deelname aan dit pop-up amateurtheaterproject voor jongeren vanaf 13 jaar.

Meer informatie

Voor meer informatie, zie www.indeklinker.nl.