Slachtoffer fatale steekpartij in Groningen is man uit Midwolda

De identiteit van de man die dinsdag bij het Jaagpad in Groningen is doodgestoken is bekend. Het gaat om de 27-jarige Hidde Bergman uit Midwolda.

Bergman, woonachtig in de stad, was daar mogelijk aan het hardlopen. Hij vroeger onder meer jeugdleider bij AV Aquilo. De Winschoter atletiekvereniging is donderdagavond op de hoogte gesteld van het overlijden van Bergman. Het slachtoffer doorliep zijn middelbare schooltijd aan het Dollard College in Winschoten en ging daarna in Stad studeren.

De dader van de steekpartij is nog altijd niet gevonden. De politie heeft onder meer een vrouwelijke getuige gesproken, die ten tijde van het incident, in de buurt was. Ook is men nog op zoek naar (mogelijk) andere getuigen.

Het Jaagpad loopt langs het Zenike-complex, waar veel sportclubs zijn gevestigd. Veel studenten maken 's avonds gebruik van het Jaagpad als ze naar de ACLO-sportvelden aan het Blauwborgje fietsen.

De dader wordt geschat op een man van 25 tot 30 jaar oud. Hij heeft een Zuid-Europees uiterlijk en is circa 1.75 meter lang. De man heeft een normaal postuur. Hij droeg een trainingspak en een petje.