Labyrint lopen in de Marktpleinkerk in Winschoten

Maroesja Veken geeft op donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, een open workshop labyrint lopen in de Marktpleinkerk in Winschoten. Deelnemers kunnen, volgens Vekend, 'door het lopen van het labyrint dieper afdalen in zichzelf, de stilte vinden en zich weer verbonden voelen met de bron'.

Het labyrint, niet te verwarren met een doolhof, is een spiraalachtige vorm die naar binnen voert naar het middelpunt. De vorm is al duizenden jaren oud. Hij is in veel oude culturen aangetroffen op diverse continenten en werd veelal gebruikt bij belangrijke momenten in het jaar of in iemands leven of ontwikkeling. In de Middeleeuwen lag het in veel kerken en kathedralen in West-Europa.

Veken: "Het gaan van een labyrint kan heel intens beleefd worden. Het kan ervaren worden als ons eigen levenspad, als sterven en opnieuw geboren worden of als het vinden van de eigen kern en de verbinding met het Hogere. Heel bijzonder om met Hemelvaart te ervaren."

De deelnemers lopen dit labyrint als een ritueel: na de introductie over de vorm gaan ze de stilte in middels een geleide meditatie en  lopen ze het in stilte. Daarna is er de mogelijkheid tot delen en wordt er soep en brood gegeten.

Opgave en meer informatie

De workshop in de Marktpleinkerk is van 15.30 tot 18.00 uur. Deelname is 10 euro, inclusief eten en drinken. Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Opgave via maroesjaveken@gmail.com. Voor meer informatie: www.labyrintwerkplaats.nl.