Jongens B van Hockeyclub Winschoten kampioen na thriller tegen concurrent GHBS

Jongens B van Hockeyclub Winschoten (HCW) zijn zaterdag kampioen van de eerste klasse geworden na een thriller tegen naaste concurrent GHBS. Het werd 2-1.

HCW knalde uit de startblokken door binnen een minuut op voorsprong te komen door een knappe actie van Niek Bos. De verdere eerste helft bleef HCW de betere ploeg en verzuimde het diverse goede kansen af te maken. GHBS kwam er slechts sporadisch uit.

Om nog kans te maken op de titel moesten de Groningers winnen. GHBS speelde in het tweede bedrijf dan ook alles of niets . Dit resulteerde in twee hele grote kansen die onbenut bleven.

Na 10 minuten herpakte HCW zich en werd de druk op de goal van GHBS steeds groter. Een mooi uitgespeelde strafcorner leidde 15 minuten voor het einde tot de 2-0 van Thom Bijmolt.

Binnen twee minuten kwam GHBS terug tot 2-1. De bezoekers gooiden vervolgens alles op de aanval. In die fase had HCW de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar doordat de kansen niet werden benut, bleef het tot het slotsignaal spannend. De voorsprong van HCW werd echter niet meer uit handen gegeven.