Over zand, veen en klei door Westerwolde

De 9e editie van het Westerwolde Wandelweekend vindt plaats op 22 en 23 juni. Twee dagen struinen door één van de mooiste wandelgebieden in Nederland. Met op de zaterdag een avondwandeling met verrassende elementen en op de zondag een echte wandeldag. Het wandelweekend heeft dit jaar als thema ‘Over zand, veen en klei’.

De wandeling start en eindigt beide dagen vanuit Partycentrum De Meet in Bellingwolde. Van daaruit wordt er gewandeld over zand, veen en klei. Want dat is wat dit stukje Westerwolde kenmerkt: drie verschillende grondsoorten.

Avondwandeling
Op zaterdag 22 juni is de avondwandeling en kan men starten vanaf 18.00 uur. De route is 10 kilometer lang met onderweg zang, theater, en verhalen. Bij  buurthuis De Rhederbrug zal singer/songwriter Berny Jansema liedjes zingen en begeleiden op gitaar. Eén van zijn liedjes komt uit de musical ‘Van Ruiten Aa tot Z’, die hij samen met waterschap Hunze en Aa’s schrijft voor basisscholen.

Wandeldag 
De zondag is een wandeldag met mooie wandelroutes van 12,5 of 25 kilometer, die starten in de ochtend. Beide routes komen over het terrein van de nieuwbakken camping Noorderloo in Vriescheloo. De wandelaars van de langste afstand komen ook door het bostheater, waar Krzskrzysztof Groen ze zal toezingen, terwijl de plaatselijke buurtvereniging koffie en thee serveert.

Aanmelden
Aanmelden kan nog tot 1 juni aanstaande via: https://westerwolde.groningen.nl/wandelen/westerwolde-wandelweekend. Meewandelen kost zes euro voor alleen de zaterdag, vier euro voor alleen de zondag en negen euro voor beide dagen. Een toepasselijk presentje ligt op de deelnemers te wachten na afloop.