D66-kandidaat Europees Parlement Raquel Garcia Hermida bezoekt vrouwelijke ondernemers in (Oost-)Groningen

Raquel Garcia Hermida, nummer 8 op de kandidatenlijst van D66 voor het Europees Parlement bezoekt vandaag, maandag, onder andere Oude Pekela en Scheemda. Op 23 mei zijn de Europese verkiezingen.

Hermida bezoekt twee vrouwelijke ondernemers in Oost-Groningen en het gaat met hen in gesprek over de kansen die zij zien
voor onze Europese toekomst. Raquel: “Europa is te belangrijk om niet te bespreken. Juist ook voor deze regio is Europa van levensbelang. Thema´s als innovatie, de energietransitie en sociaal ondernemen zijn voor onze toekomst van groot belang. Daarover ga ik graag in gesprek.”
 
Hub Oost-Groningen en Virol
Ze gaat in gesprek met Eelkje Oldenburger, voorzitter Raad van Toezicht IHOG en Anneloes Oldenburger van Virol over de betekenis van de beide organisaties voor de regio in Europees perspectief. Maar ook over de kansen die de regio biedt voor vrouwen, met name vrouwelijke ondernemers.

Belang innovatie MKB in het Noorden in Europees perspectief
Na het bezoek aan de twee onderneemsters laat Raquel Garcia zich door Gea Vellinga van de Innovatiespotter informeren over de onbenutte innovatiekracht van het MKB in Noord-Nederland. Veel innovatieve MKB-bedrijven zijn niet zichtbaar waardoor kansen worden gemist. Dat gaat ten koste van het economisch perspectief op korte en lange termijn.

Programma:
13.00 uur, IHOG, Landgoed Westerlee, Hoofdweg 67 Westerlee, Eelkje Oldenburger.
14.30 uur, Virol, Haven Zuidzijde 21, Scheemda, Anneloes Oldenburger.
16.30 uur, Innovatiespotter, Gea Vellinga, Hotel Van Der Valk Hoogkerk.