BATO-gymnasten Nederlands kampioen

De juniorengroep van BATO uit Winschoten is zaterdag 18 mei Nederlands kampioen Ritmische Gymnastiek voor groepen tweede divisie geworden. Het NK vond plaats in Nijverdal.

Nadat de Winschoter met hun oefening met bal als zesde eindigden, behaalden ze met hun nieuwe oefening zonder materiaal de hoogste score. Het seniorenteam lieten zien dat ze veel progressie hebben gemaakt, maar hun uitvoering was desondanks net niet voldoende voor het podium.

Op dezelfde dag vonden in Oss de landelijke halve finales Acro-gymnastiek D/E plaats. De deelnemers konden daar een ticket voor het Nk verdienen. Laura Horrel, Myrthe Hilverts en Merle Smits lieten bij de Trio E senioren een mooie technische oefening zien met veel acrobatiek. Zij werden daarmee tweede en mogen deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen.

Het duo D-junior, bestaande uit Guusje Jansen en Yvet Hollander, turnden hun beste oefening van het seizoen en werden vijfde. Door deze klassering sleepten ook zij een ticket voor de landelijke finale in de wacht.