Museum De Oude Wolden in Bellingwolde start nieuwe reeks 24K met 'middag voor makers'

Museum De Oude Wolden (MOW) in Bellingwolde draagt kunst uit de eigen regio een warm hart toe. In de laatste jaren kon je in de ontvangstruimte steeds kortdurende solo-exposities zien, onder de titel 24K. Vanaf het einde van dit jaar kijkt het museum naar nieuwe mogelijkheden voor de presentatie en promotie van kunst uit de buurt.

In deze opzet maken kunstenaars, individueel of gezamenlijk, nieuw werk rondom heldere thema’s, invalshoeken of verhalen, of tonen ze een unieke combinatie van bestaand werk. De looptijd van de exposities wordt verlengd naar drie maanden en ook exposeren op het buitenterrein van het museum behoort tot de mogelijkheden.

Op vrijdag 24 mei beleeft deze nieuwe aanpak de aftrap met een 'middag voor makers'  Professionals die in het gebied rondom het museum wonen en/of werken dan wel op een andere manier een band hebben met Oost-Groningen verzamelen zich die middag in het museum. Na een presentatie over de nieuwe opzet is er ruimte om onderling ideeën en contactgegevens uit te wisselen. Op speciale 'pitchmomenten', later dit jaar, kunnen kunstenaars dan hun uitgewerkte plannen voorleggen aan het museum. 

Op deze manier denkt het MOW, behalve museale expostieruimte te bieden ook een nieuwe impuls aan het netwerk voor kunstenaars in de regio te kunnen geven.