Leerlingen basisscholen in actie voor buiten spelen

Maar liefst 23.000 kinderen van ruim 180 basisscholen in Nederland komen gedurende twee weken in actie om loten te verkopen voor De Kleine Jantje Beton. De helft van de opbrengst wordt door de scholen besteed aan spelen en bewegen op en rondom hun eigen schoolplein. Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteund.

Ook dit jaar kunnen leerlingen van deelnemende scholen niet alleen lootjes via het verkoopboekje verkopen, maar ook online. Handig, voor iedereen die verder weg woont of geen machtiging in wil vullen. De online lootjes worden verkocht via de Tikkie jij bent ‘m! actie: www.jantjebeton.nl/tikkielot

De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan speelmaterialen voor meer spelen en bewegen op en rondom het schoolplein. De favoriete speelplek van kinderen. In de afgelopen jaren hebben duizenden scholen met de opbrengst hun schoolplein opgeknapt of gave speelmaterialen aangeschaft. Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteunt, zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Projecten voor kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht.

De Kleine Jantje Beton Loterij heeft een actieperiode in mei én september. Scholen kunnen zich inschrijven voor deelname in september via www.jantjebeton.nl/loterij.